Интензивният дъжд заваля около 18 часа. Валежите в област Пловдив все още продължават. Постъпват сигнали за наводнени къщи, мазета на жилищни и обществени сгради, болници, закъсали автомобили, блокирани болни и трудноподвижни хора. С приоритет се обслужват сигналите получени от болници и бедстващи хора. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Същевременно се обработват и сигнала за пожари в лек автомобил и склад. Всички екипи от районните служби работят на терен. Събран е и свободният личен състав в града. Извикани са по един екип от РСПБЗН Стамболийски и РСПБЗН Карлово. Общия 20 екипа са на терен. Доброволно формирование "Пловдив 112" също се включиха с 3 екипа.

Пак порой и градушка в Пловдив
Обновена

Пак порой и градушка в Пловдив

Проливен дъжд в села до Елена и Ловеч

По характерни произшествия:

Наводнени са болниците "Медлайн", "Паркхоспитал", "Физиомед", ВМИ "Свети Георги". Оказана е помощ и са евакуирани бедстващи 120 деца от дом на културата "Борис Христов". Отводнена е сградата на областната администрация в града. Два екипа гасят пожар в склад с полиетиленови отпадъци, който в момента е локализиран.

В момента се отводнява подземно помещение на НКЖИ гарово управление Пловдив с комуникационна апаратура. Отводнено е подземно помещение в онкодиспансер в кв.Кичук Париж. 30 човека, сред тях малки деца и 4 бременни жени и са изведени от бедстващи автомобили. Оказана е помощ на четирима самотноживеещи инвалиди в наводнени жилищни сгради. В момента се отводнява склад за готова продукция на хлебозавод в кв. Кичук Париж.