След постъпил сигнал за пожар на борда на плавателен съд в кораборемонтен завод във Варна, на място незабавно са изпратени екип огнеборци от пожарната служба във Варна и полицейски екипи.

От пресцентъра на Община Варна заявиха, че става въпрос за кораб, който е пристигнал вчера за ремонт в морската столица. По първоначална информация взривът е бил в машинното отделение на кораба. 

По информация от прокуратурата във Варна стана ясно, че пожарът е възникнал на руски танкер в корабостроителния завод на "Терем" АД. Пожарът е избухнал на танкера след изтичане на запалителни вещества. Огънят е бил потушен от екипи на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варна.

Районната прокуратура във Варна образува досъдебно производство в условията на неотложност. В момента следователи от Окръжния следствен отдел извършват оглед на мястото на произшествието.

Предприемат се необходимите действия за осигуряване на безопасността на хората в района. Няма данни за загинали или пострадали, съобщи МВР. Няма опасност и за околната среда.