Това ще стане едно прекрасно обитание на птички, животни... Това е казал премиерът Бойко Борисов на шефа на ДНСК Несторов по отношение на строежа на плажа на "Алепу", когато го е изпратил на проверка.

"Гледай ме внимателно какво ще кажа, защото си ми доложил, че това е брегоукрепително съоръжение", заявил Борисов на Несторов, гледайки снимките и чертежите. И по думите на Борисов то ще остане такова.

Не може да мине - категорично заяви премиерът за това дали строежът няма да стане хотел, както изглежда в момента.

Прокуратурата праща ДНСК спешно да проверява строежа на "Алепу"

Прокуратурата праща ДНСК спешно да проверява строежа на "Алепу"

Трябва да се установи спазено ли е разрешението за строеж

Ако са минавали такива строежи, то това не е било по време на неговото управление. Борисов бе категоричен в това, че такива строежи и драстични нарушения е имало преди ГЕРБ, до 2001 година и дори предизвика водещия на "Панорама" Бойко Василев да провери в Гугъл годините.

Припомняме, случаят със строежа на плаж "Алепу" придоби отново широк обществен отзвук през последните дни, след като вече веднъж бе спрян миналата пролет

Екозащитници изразиха предположение, че свлачището на плажа е било активирано умишлено, за да има претекст за изграждането на брегоукрепителното съоръжение, което обаче съмнително прилича на хотел.

От Камарата на геодезистите заявиха, че въпросната конструкция е гавра със закона.

По-рано днес шефът на ДНСК Иван Несторов заяви, че няма основание на този етап ДНСК да се намесва в наличния до този момент строеж и в плановете, тъй като службата може да коментари само разрешенията и документацията.

Дончев убеден, че на "Алепу" се строи и хотел

Дончев убеден, че на "Алепу" се строи и хотел

Премиeрът е разпоредил на ДНСК да се запознаят със ситуацията на място