Полицията в София изгражда контролно-пропускателни пунктове в столичния квартал "Овча купел". Те ще бъдат разположени на няколко места в квартала.

Целта е да бъдат избегнати провокации по време на насрочения за тази вечер протест пред общежитието за мигранти в квартала. Ще се проверяват хора за оръжие и други забранени предмети.

Снимка 253688

Източник: news.bg

В охраната на протеста довечера ще се включат още конна полиция и водометни машини.

Проверките за оръжие, алкохол и наркотици ще бъдат в целия град и ще започнат часове преди 19.00, когато е началният час на протеста.

Сблъсъци около бежанския център в столичния кв. „Овча купел”

Сблъсъци около бежанския център в столичния кв. „Овча купел”

Разгневени от нападения хора

В СДВР има информация, че две групи от крайнодесни националисти и скинари ще се опитат да се сбият с мигрантите на няколко места в столицата, затова мерките, които ще бъдат взети, са изключително сериозни.

Снощи група рокери са приближили района на общежитието за бежанци в "Овча купел", но са се оттеглили, заради присъствието на жандармерия.

От централата на ВМРО информират, че мястото на днешния протест във връзка със ситуацията около бежанския център в столичния квартал „Овча купел” се променя. Промяната е също мотивирана с очаквани провокации.

Протестиращите ще се събират на ъгъла на ул. „Монтевидео“ и ул. „Маестро Кънев“, като от ВМРО изпращат приложено и карта на мястото. Часът – 19 – остава непроменен.

Бежанските центрове не може да са извън градовете според Бъчварова

Бежанските центрове не може да са извън градовете според Бъчварова

Охраната на центъра в "Овча купел" била много добра

Припомняме, искането на патриотичните партии – ВМРО, „Атака” и НФСБ, които организират протеста днес - е всички общежития за имигранти да бъдат закрити и изнесени извън населените места.