16 незаконни къщи бяха съборени днес в ромския квартал "Лозница" в Асеновград. В хода на акцията по събарянето на незаконните постройки в ромския квартал е имало засилено полицейско присъствие, съобщава БНР. Имало е и екипи на Спешна помощ и пожарната.

От Общината в Асеновград заявиха, че събарянето на незаконните къщи е преминало спокойно. Част от обитателите на съборените къщи заявили желание да се регистрират като нуждаещи се, а социални работници ги консултирали на място.

От Общината в Асеновград посочиха, че продължава да се следи за незаконно строителство.

Припомняме, на 4 юли кметът на Асеновград Емил Караиванов обясни, че в хода на проверките в циганската махала в града полицията не са открити незаконно пребиваващи хора. Всички роми имали адресна регистрация. Проверките обаче установили 120 незаконни постройки в ромската махала.

Припомняме и че проблемът с незаконните постройки в Асеновград стана актуален след като на 26 юни, понеделник, цигани нападнаха първо момичета, които тренират кану-каяк в езерото "40-те извора", а след това инцидентът прерастна в масово сбиване. По-късно деветима бяха арестувани.

Симеонов иска полицейско управление във всяка циганска махала

Симеонов иска полицейско управление във всяка циганска махала

Трябвало да се провери и обществената поръчка за ремонта на парламента

Събитията предизвикаха бурни реакции в града. Хиляди се събраха да протестират срещу незаконно пребиваващите цигани в града. Вицепремиерът Валери Симеонов също отиде на проверка в Асеновград.

Протестите в Асеновград спират за две седмици

Протестите в Асеновград спират за две седмици

Създават полицейско управление в ромската махала в Асеновград

На 10 юли жителите на Асеновград обявиха, че протестите в града ще спрат за две седмици, до 24 юли - идния понеделник.