Административният съд в София е разпоредил в еднодневен срок Областната администрация да представи данни за основанието на демонтажа на бронзовите фигури на Паметника на Съветската армия.

Разпореждането на съда е от 13 декември по дело, образувано по жалба на Гражданска платформа "Изправи се.БГ" с искане за преустановяване на процеса по демонтаж, предаде БТА.

Припомняме, вчера Мая Манолова внесе иск в Административен съд - София (АССГ) за прекратяване на "незаконните действията по унищожаване и нарязване на бронзовите фигури на Паметника на съветската армия". Това се извършва без законово основание, убедена е Манолова.

По-рано днес пък парламентарните групи на БСП, ИТН и "Възраждане" бойкотираха заседанието в парламента, като излязоха пред трибуната в знак срещу беззаконието в страната.

След като Росен Желязков не успя да въведе ред в пленарна зала, прекрати заседанието. Оттам депутати от БСП се насочиха към сградата на Областната управа и нахлуха с искане да получат документите за демонтажа на МОЧА.

Депутати от БСП нахлуха при областния управител на София

Депутати от БСП нахлуха при областния управител на София

Червена акция срещу демонтирането на Паметника на съветската армия