Простреляните мъж и жена от сливенското село Трапоклово остават с опасност за живота, предаде bTV. Втори ден лекарите се борят за живота им, след като в неделя съпругът на жената простреля нея и съседа си с пушка, след което се самоуби.

По-късно стана ясно, че простреляната жена е подала сигнал в полицията, че е заплашвана с убийство, но дни по-късно оттеглила жалбата си.

Към момента двамата са на командно дишане и все още са в изключително тежко състояние. Възможно е да се наложи да бъдат оперирани повторно.

Колежка на 44-годишната Радост разказа, че двамата с 64-годишния стрелец Петър Маринов са били заедно от 2 години.

Простреляната в село Трапоклово оттеглила предишна жалба

Простреляната в село Трапоклово оттеглила предишна жалба

Втори ден лекарите от болницата в Сливен се борят за живота на ранените

По думи на кмета на селото никой в Трапоклово не подозирал какво се случва в дома им и всички ги смятали за семейство за пример.

Заради системния тормоз обаче жената се изнесла в дома на родителите си в близкия град Стралджа. Тогава заплахите ескалирали, а поведението на мъжа й станало опасно, разказа още приятелката на Радост.

На 6 май двете жени били на работа, когато Петър Маринов дошъл в крайпътното заведение. Бил агресивен и имал нож в колата си. Искал обяснение защо Радост не му вдига телефона. Същата вечер мъжът отишъл и в дома на родителите й с ловна пушка в колата. Тогава жената се обадила на тел. 112 и това я спасило. Въпреки заплахите Радост не подала жалба срещу Петър, защото се страхувала, че това ще го озлоби повече. Не послушала и близките си, които настоявали да отиде в полицията.

Седмица по-късно обаче мъжът се върнал в крайпътното заведение и прострелял 44-годишната жена, след което отишъл при втората жертва - 58- годишен свой съсед. След стрелбата той се върнал в дома си и се самоубил на двора.

Според полицията двата случая нямат връзка, а мотивите за тежкото престъпление са лични.

Мъж простреля с пушка жена си и съседа си и се самоуби

Мъж простреля с пушка жена си и съседа си и се самоуби

Двамата простреляни са в критично състояние