Управителят на ВиК-Шумен Илиян Илиев оглавява водното дружество в Перник, съобщава БНР. Това беше решено на Общото събрание на акционерите на водното дружество в миньорския град.

Кандидатурата на Илиев е предложена от държавата, която притежава 51% от капитала на дружеството.

Той ще замени на поста досегашният управител на ВиК-Перник Иван Витанов, който беше отстранен след проведения на 20 ноември протест на перничани заради драстичния спад на обема на язовир "Студена".

Уволниха шефа на ВиК-Перник

Уволниха шефа на ВиК-Перник

Заради кризата с водата

Предстои новият управител да встъпи официално в длъжност през следващата седмица.

Кметът на Радомир Пламен Алексиев, който е представителят на община Радомир в Общото събрание на акционерите на ВиК, е гласувал против кандидатурата на Илиян Илиев. Според него държавата сама е предложила и избрала Илиев за поста и към ситуацията се е подходило несериозно.

"Ние не познаваме Илиев, не ни беше изпратено дори едно CV. Освен това казусът с неговото освобождаване от поста му - управител на ВиК-Шумен не е решен", подчерта Алексиев.

Преди дни Илиев беше освободен от поста управител на ВиК-Шумен. Община Шумен обаче, която има 23% дял в дружеството, внесе в съда искане за спиране на вписването на новия управител на ВиК в Търговския регистър. Това означава, че Илиев не може да поеме управлението на ВиК-Перник, докато не се проведе конкурс за управител на ВиК-Шумен.

Перничани щурмуваха сградата на ВиК заради водния режим
Обновена

Перничани щурмуваха сградата на ВиК заради водния режим

Подготвили са писмо до кмета, искат оставки