След тежките катастрофи в Стара Загора монтират още камери по пътя. Това стана ясно днес по време на пресконференция на кмета Живко Тодоров.

"Последните два пътни инцидента, които се случиха на територията на Стара Загора, са свързани с грубо погазване на Закона за движение по пътищата. Поради това ще предприемем незабавни мерки за ограничаване на нарушения по пътищата от недобросъвестните шофьори", каза той.

В Стара Загора протестираха заради трите жени, блъснати от кола на тротоара

В Стара Загора протестираха заради трите жени, блъснати от кола на тротоара

Искания за повече видеокамери и изкуствени неравности на пътя…

Тодоров обясни, че до края на месец октомври ще бъдат монтирани допълнителни камери, които ще обхващат всички възлови точки." Камерите, които са поставени в града в момента обхващат почти всички кръстовища, но има е една част, която все още не е покрита и това ще се случи в рамките на този месец", обясни градоначалникът.

От думите му стана ясно, че още днес ще бъде сформирана работна група, която ще обходи невралгичните места, които да бъдат обхванати от видеонаблюдението. Тя ще бъде съставена от представители на община Стара Загора и ОДМВР.

Арестуваха шофьора, помел три момичета в Стара Загора

Арестуваха шофьора, помел три момичета в Стара Загора

Шофьорът е дрифтирал, когато е блъснал момичетата

Тодоров допълни още, че ще бъде създадена и комисия с председател зам.-кметът с ресор "Транспорт, чистота и екология" Йордан Николов и членове национални експерти по пътна безопасност и представители на сектор "Пътна полиция" Стара Загора, която да набележи и предложи мерки за обезопасяването на всяко кръстовище в града. "Има недобросъвестни шофьори, които използват пътната инфраструктура по неподходящ начин, ние сме длъжни да предприемем крайни и крути мерки, за да ограничим техните нарушения", категоричен е кметът.

"Ще бъдат поставяни различни неравности и ограничители на пътя, съгласно законовите възможности, за да не може да бъде карано с висока скорост и да не могат да се правят дрифтове. Така ще се предотврати до голяма степен възможността за извършване на такива нарушения на пътя", обясни още той. "Трябва всички като общество да си дадем сметка какво правим на пътя, защото тази агресия, която наблюдаваме, не може да бъде преодоляна само с изграждане на стени, поставяне на гърбици или светофари", каза още кметът.

Полицията в Стара Загора направила опит да отклони НПО от проверка на катастрофата

Полицията в Стара Загора направила опит да отклони НПО от проверка на катастрофата

ЕЦТП настоява за оставката за директора на ОДМВР в Стара Загора

По време на пресконференцията началникът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Николай Колев допълни, че надграждането на системата за видеонаблюдение на още невралгични и възлови точки в Стара Загора ще бъде предпоставка за по-малко нарушения.

Началникът на полицията даде подробности за двата тежки пътни инцидента, при които пострадаха тежко млади момичета и загина моторист в Стара Загора.

По-късно от община Стара Загора разпространиха и кадри от катастрофата, при която моторист минава на червено.