Организацията "Спаси София" организира протест пред Столична община заради ремонта на жълтите павета в центъра на София, съобщава БНТ. От организацията призоваха кмета Йорданка Фандъкова да подаде оставка.

Протестиращите настояват за компетентно и отговорно управление на столицата. По думите им ново пропадане на жълтите павета в ремонтирания участък, този път срещу сградата на Ректората на Софийския университет е последната капка, която е преляла чашата.

Безобразният ремонт на жълтите павета бе просто поводът, който ни накара да организираме протеста. Но всъщност това е протест за цялостно творчество, защото за 17 години тези хора на власт не успяха да решат нито един от сериозните проблеми в София, изтъкна Борис Бонев от "Спаси София".

Още жълти павета пропадат, сигнализират от Спаси София

Още жълти павета пропадат, сигнализират от Спаси София

След ремонт за 17 млн. лева получаваме по-лош път

По думите му нито презастрояването е спряло, нито има паркоместа, нито проблемите с трафика, мръсния въздух или местата на детските градини са решени. Мисля, че дадохме достатъчно време на това управление да покаже колко може, то се показа - не може и мисля, че е време да сменим хората и начина, по който, които управляват София, добави той.

От своя страна от Столичната община заявиха, че ремонтът на емблематичните жълти павета не е приет, не са платени никакви пари и предстои пренареждане на паветата при подходящи атмосферни условия.

Припомняме, че столична община извърши ремонт на жълтите павета в центъра на столицата за 17 милиона лева. Само седмица след завършването му обаче, стана ясно, че пренареждането на настилката не е извършено качествено. Кметът на София Йорданка Фандъкова нареди жълтите павета да се пренаредят отново за сметка на изпълнителя.