Реално се заплаща извършена работа и ако не са изпълнени задължения, ние няма да платим, има известно забавяне в организацията на снегопочистващите фирми в неделя в София, коментира пред БНТ столичният заместник-кмет Дончо Барбалов.

Той обясни, че при закъснения, са предвидени санкции и се надява това да им даде стимул да реагират следващ път по-бързо на нормалното за декември атмосферно явление - снеговалеж.

199 снегорина чистят в София
Обновена

199 снегорина чистят в София

Заради почистване ще се затварят пътни участъци

София е почистена доста добре вчера, като днес има нов, но не много сериозен снеговалеж и Барбалов се надява всичко да бъде наред.

Догодина транспортът ще е един от ключовите проекти на общината, заедно с чистота, екология и образование. През септември се очаква да влезе в експлоатация и третият лъч на метрото, предстои ремонт на основни булеварди, които ще обхванат основно вътрешния кръг на столицата.

Поради значителната ремонтна дейност, трябва да се погрижим да има по-устойчива организация на движението, коментира Барбалов.

Над милиард и половина предвижда бюджетът на София
Обновена

Над милиард и половина предвижда бюджетът на София

Третият лъч на метрото и връзките на Северната тангента са приоритетни

"Ремонтът по "Графа" напредва, очакваме да се задвижи един доста по-тих и удобен трамвай в най-скоро време по трасето. Разбира се, улицата се променя визуално с всеки изминал ден, но има още детайли, доста неща за доработване", обясни Барбалов и добяви, че ограничителите са поставени за безопасност на пешеходците.

Столичната предвижда изграждане на нови 15 велоалеи, обновяване на автобусния парк, доставката на нови трамваи и електробуси. "Всеки би могъл да провери в интернет какъв би бил данъкът му върху автомобила. Всеки автомобил ще има различен данък в зависимост от годините на превозното средство", обясни Барбалов по отношение на т.нар. данък "стар автомобил".

Вандализмът по "Графа" започна

Вандализмът по "Графа" започна

Вандалите използвали инструмент или били нечовешко силни