Строителна платформа се срути върху двама души в района на "Интер Експоцентър" на столичния бул. "Цариградско шосе" 129.

Сигналът за инцидента е получен в 13.30 часа, потвърдиха от МВР. От Главна инспекция по труда са започнали проверка по случая и техни екипи вече са на място заедно с полицията.

Районът около строителната конструкция е отцепен. Платформата е била метална. Намирала се е на 5-тия етаж.

Хората, които са пострадали при инцидента, са измъкнати от пожарникарите и са откарани в болница в УМБАЛ „Св. Анна". Наложило се е пожарникарите да режат ламарини.

От болницата съобщиха, че двамата работници са в тежко състояние, но без опасност за живота. Имат множество наранявания.

Единият е с тежко счупване на таза и се налага спешна операция, която е започнала веднага след установяване на състоянието.
Другият работник е с тежки фрактури на двата крака. Едната е открита фрактура на подбедрицата.

Според непотвърдена официално версия работниците са се намирали на петия етаж, когато платформата се е срутила.

Има информация, че въпросната строителна конструкция е бъдещ паркинг на няколко нива.

Човек от района разказа пред news.bg, че и друг път на този обект е имало инцидент, който обаче не е завършил с пострадали. Това е била и причината той да остане неизвестен на Инспекцията по труда и органите на реда. По неговите думи работниците на строителната площадка са били без каски.

Друг свидетел, който се е намирал в близост до произшествието пък разказа, че е чул силен шум, по който е разбрал за случилото се.