Предложените текстове за забрана на пиенето на бира и слушането на музика в парка не били съвсем ясни и подлежат на дискусия. Това заяви пред bTV кметът на София Йорданска Фандъкова относно предложенията за нова наредба на обществения ред.

Припомняме, според проекта за нова наредба гражданите, които пият бира и слушат музика в парка, нарушавайки обществения ред, може да получат глоба до 300 лв.

София става зелен град с повече пешеходни зони и велоалеи

София става зелен град с повече пешеходни зони и велоалеи

Предстои да обвържат нови и стари веоалеи

По думите на Фандъкова нова наредба за обществения ред трябва да има, защото старата била от 1993 година и не отговаряла на нуждите на града. Тя припомни, че през 2009 година СОС прие нова наредба за обществения ред, но тя беше отхвърлена от съда.

Фандъкова е категорична, че жителите на столицата искат по-добър контрол върху нивото на шум, особено в нощните часове и следобед. Предстои проектът на новата наредба да бъде обсъден обществено на 19 октомври.

Относно ремонтите в София Фандъкова обясни, че до края на годината се очаква най-тежките ремонти - тези на булевард "Дондуков" и на булевард "Монтевидео", да приключат. На места вече поетапно движението се възстановява, допълни тя.

Ремонтът на булевард "Тодор Каблешков" също вървял по план - плочата на новия мост била излята. Мостът ще е част от вътрешния ринг, който ще продължи в посока към булевард "Черни връх".

Борисов сравни строежа на метрото със строеж на АЕЦ

Борисов сравни строежа на метрото със строеж на АЕЦ

15 млн. лв. отпускат за метрото и третия метродиаметър

Продължава и строителството на третия лъч на метрото. По думите на столичния кмет до края на 2018 година се очаква къртицата да приключи работа. До края на 2019 година в София вече щяло да има 12 нови спирки на метрото - от квартал "Красно село" до театър "Зад канала".

Фандъкова прекрати договорите на две фирми

Фандъкова прекрати договорите на две фирми

Едната ремонтира бул. "Шипченски проход"

Фандъкова беше категорична и че Столичната община следи качеството на ремонтите. Единственото, което общината може да направи при некачествен ремонт било да принуди фирмата изпълнител да поправи нередностите, както станало на булевард "Шипченски проход". Там изпълнителят бил връщан 6 пъти.

Догодина в София е предвиден сериозен ремонт на улица "Граф Игнатиев", който включва смяна на водопроводната мрежа и трамвайните релси. Следвало да се свалят и трамвайните релси на булевард "Цар Борис III".

Гласуваха оставката на Антон Тодоров
Обновена

Гласуваха оставката на Антон Тодоров

Йордан Цонев от ДПС попита защо и оставката на Валери Симеонов не е "днес тук"

В качеството си на зам.-председател на ГЕРБ Фандъкова също смята, че оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров е морална и достойна постъпка. По думите ѝ не трябва да има никакво съмнение за натиск върху медиите.

Фандъкова също не смята и че ГЕРБ умишлено са саботирали Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев. ГЕРБ имали воля за борба с корупцията.