Товарен влак дерайлира на гара Нова Загора. 10 вагона са излезли от релсите. Инцидентът е станал малко след 3 часа тази сутрин. Влакът е пътувал за Бургас. 

Композицията е превозвала меден концентрат от мината около Златица и е минавала транзитно през гарата. Рудата се превозва в открити вагони, които са се обърнали при навлизане в района на гарата. 

Общо композицията е била от 25 вагона - общо 2 078 т.

Периметърът е отцепен, а инспектори правят оглед на мястото на инцидента. Не е ясна причината за обръщането на товарните вагони.

Има материални щети, но няма пострадали хора. Нанесени са щети на приблизително 200 м железен път, повредени са стълб на контактната мрежа, елементи на осигурителната техника и др.

Аварийни екипи и специализирана техника на Национална компания "Железопътна инфраструктура" освобождават жп линията от дерайлиралите вагони и започват да възстановяват разрушения железен път.

От 08.05 ч., е възстановено движението на влаковете през гара Нова Загора, съобщиха от НКЖИ.

От БДЖ съобщиха, че движението на влаковете в участъка между гарите Коньово и Стара Загора се осъществява със закъснение. Създадена е организация за преминаване на влаковете само през един коловоз в гарата.

Снимка 479536

Източник: БДЖ

Бързият влак 8627 от София за Бургас е бил отклонен през гара Тулово и е пристигнал в Бургас с 97 мин. закъснение.

Пътниците от пътнически влак 80230, пътуващ по направление Ямбол-Стара Загора, и съответно пътниците от влак 80301 Коньово-Ямбол са превозени с автобуси в участъка гара Коньово-Стара Загора.