Жителите на столичния район "Младост" 1 от междублоковото пространство при блокове 75, 76, 78 и 79А не искат да се допуска презастрояването на зелените площи, а зеленият терен да бъде запазен. Именно поради тази причина беше съборена оградата от междублоковото пространство.

Димо Димов заяви пред News.bg, че не иска да се допуска презастрояването на зелени площи в квартала, а зеленият терен да бъде запазен и да си остане зелена площ. Хората са против презастрояването и не искат "Младост" да заприлича на други презастроени квартали в столицата, а да се запазят зелените площи такива, каквито са.

От своя страна архитект Стефан Стефанов, кмет на район "Младост", също коментира пред news.bg, че презастрояването на столичния квартал "Младост" е емблематичен казус, който се е случил по време на предизборната кампания.

Кметът на "Младост" кани на ритуално махане на ограда

Кметът на "Младост" кани на ритуално махане на ограда

Иска формиране на нова работна група за преместване на този и други проблемни имоти в квартала

"Аз заставам зад това, което е правено досега, и имотът да бъде заменен. Оглеждат се подходящи имоти и стигнахме до консенсус, че е най-добре да премахнем оградата. Надявам се да ни дадат кредит на доверие и да достигнем до замяна на имота с друг подходящ за строителство, за да няма в "Младост" презастрояване", подчерта арх. Стефанов.

На свой ред Дора Давидова, съсобственик на оградения терен заяви, че настоява за адекватно обезщетение на собствеността, която има, защото това не е просто имот, а регулиран поземлен имот с конкретни намерения. По различни причини обаче към настоящия момент Давидова не разполага с разрешение за строеж.

По думите й, ако администрацията продължава да ги възпрепятства, съсобствениците на имота, инвеститорите ще се борят за постигане на целите си.

"Засега проявяваме добронамереност и разбиране по отношение на гражданското недоволство и на това, че в последните години има доста несъгласие със застрояването", подчерта Давидова. Тя още веднъж даде да се разбере, че иска адекватно обезщетение с друг терен.

Премахват пазара в столичния "Младост 1" заради строеж

Премахват пазара в столичния "Младост 1" заради строеж

Граждани излизат на протест