За строителството на тунел "Железница" върви процедура, като има и обжалване в КЗК. Това заяви министър Петя Аврамова.

След отказаха на "Джи Пи Груп" да подпише договора за изпълнение, продължава процедурата по избор на изпълнител.

Не очаквам да има забавяне при строителството на тунел "Железница", посочи Аврамова.

Борисов отрязал "Джи Пи Груп" за пътни проекти с еврофинансиране

Борисов отрязал "Джи Пи Груп" за пътни проекти с еврофинансиране

АПИ проверява работата на фирмата до момента

Припомняме, в петък от изказване на премиера Борисов става ясно, че е разпоредил АПИ да започне проверка на всички проекти на "Джи Пи Груп", включително и отстраняването й от проекти с европейско или държавно финансиране. малко по-късно в своя позиция от фирмата обявиха оттеглянето си от проекта за строеж на тунела, кто обаче предупредиха за сериозни последствия от това. Няколко дни по-рано стана ясно, че милиони на "Джи Пи Груп" са блокирани по разследване, стартирано по сигнал на вицепремиера Томислав Дончев.

Текат законови срокове и тя смята, че в рамките на тези срокове ще има избор на изпълнител, така че да се стартира важния проект.

АПИ много внимателно разглежда програмата за 2019 година, стана ясно още от думите й: "Съобразяваме се с всички населени места, където има проблеми."

Министърът информира, че вече има изготвен доклад по изследване на републиканската пътна мрежа, като 25% от пътищата в страната имат проблеми.

Заради недостатъчните средства ще се наложи приоритизиране на пътните отсечки в най-тежко състояние.

"Ще се съобразим с финансовите рамки", обясни Аврамова.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова заедно с председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов инспектира днес напредъка в изграждането на лот 3.1 Благоевград - Крупник от АМ "Струма".

По-късно Аврамова и македонският й колега Сухейл Фазлиу откриха обновената сграда на Областната администрация - Благоевград. Сградата е реновирана по Проект "Зелени сгради за общо зелено бъдеще". Той се финансира по програмата ИНТЕРРЕГ - ИПП България - Македония 2014-2020. При изпълнението му Областна администрация - Благоевград си партнира с Центъра за развитие на Източен район за планиране, Република Македония. По проекта са изпълнени енергийно-ефективни мерки в сградата на областната управа, както и по тази на община Кочани, Република Македония.