Битката с Васил Терзиев не е за кметския стол, а за честни избори. Разликата в гласовете и минимална. Това заяви в ефира на БиТиВи общинският съветник от БСП Ваня Григорова.

Тя подчерта, че е оспорила резултатите от местните избори по съдебен път заради множеството сигнали за нарушения в деня на вота. По думите й в над 400 СИК избиратели са имали проблеми с гласуването.

Григорова подчерта, че само в 13 секции няма разминавания между протоколите и резултатите. Тя уточни, че в прегледа на протоколите има двупосочни резултати. Общинският съветник допълни, че има секции, в които за двамата кандидати са отчетени по-малко гласове.

Григорова добави и че 15 флашки не са предадени на вещите лица. Общинският съветник поясни, че в деня на изборите е била издадена заповед разписките от машините да се подпечатват от изборната комисия. Това обаче не се е случило. Тя изрази съмнение, че е могло разписки да се принтират на друго място и така да се манипулират резултатите.

Според нея избирателите трябва да имат доверие към избирателния процес. В противен случай все по-малко хора ще гласуват, добави тя.

Григорова посочи, че липсата на председател на СОС не ощетява столичани. Тя отправи критики към бюджетът на столична община, внесен от кмета Васил Терзиев. По думите й там не са включени 89 млн, субсидии за градския транспорт. Не са заложени и увеличението на заплатите на шофьорите. Няма как да оперираме със средства, които не фигурират в бюджета, подчерта тя.

Григорова оставя отворена вратата за участие в политическа партия. Тя поясни, че би станала част от политически проект, само ако той се бори за каузите, които са важни за нея.

Припомняме, че Ваня Григорова изгуби балотажа в София с по-малко от 5000 гласа. Тя оспори в съда резултатите от вота. Съдът разпореди да бъдат отворени чувалите с бюлетините.

Ваня Григорова лично и докрай не подкрепя шеф на Общинския съвет от ПП/ДБ/СС

Ваня Григорова лично и докрай не подкрепя шеф на Общинския съвет от ПП/ДБ/СС

За останалите не знам. Аз говоря за себе си