44 машини са в готовност за работа в тежки зимни условия във връзка с очакваното влошаване на времето във Варна.

Това стана ясно на заседание, свикано от кмета на града Иван Портних, на което присъстваха представители на районните администрации и фирмите, ангажирани със снегопочистването.

След заявка от районните кметове - в район „Приморски" ще работят 10 машини, в „Одесос" - 8, в „Младост" - 11, във „Владиславово" - 8, в „Аспарухово" - 7. Осигурено е нужното количество инертни материали, увери градоначалникът.

В момента автобусите на общинската фирма „Градски транспорт" се движат нормално, възстановена е работата на тролеите по линии 82, 83 и 88.

При влошаване на метеорологичната обстановка и замръзване на жиците от дружеството имат готовност да осигурят автобуси, които да поемат пътниците по тролейната мрежа.

104 бездомни хора са настанени в СУПЦ „Анастасия д-р Железкова", стана ясно още от думите на кмета, който обаче увери, че има свободни места.

Прогнозата сочи, че около 18 ч. днес температурата ще започне рязко да пада, очакват се заледявания по улици и булеварди.

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология - филиал Варна за денонощието вятърът ще бъде умерен до силен от север - северозапад, вълнението на морето е 3-4 бала. Максималната температура за Варна ще е минус 6 градуса, а минималната - минус 8.