Движението на товарни автомобили на територията на Община Карнобат се преустановява за известен период от време, съобщиха от МВР Бургас.

Решението е във връзка с влошената климатична обстановка (нулева видимост, обилен снеговалеж и силен вятър) и струпване на множество товарни автомобили в района на Ришки и Айтоски проходи.

Към момента пътните трасета се почистват и опесъчават, но на места е невъзможно да се осъществяват подобни дейности, поради липсата на видимост, снегонавявания и ураганни пориви на вятъра.

Затворени за движение са вътрешните пътища на територията на Община Айтос - за Карагеоргиево, Пещерско, Тополица и Мъглен, както и пътя Крумово градище - Венец - Церковски, разположен на територията на Община Карнобат.

Призовават се гражданите в предвид усложнената пътна обстановка да не предприемат пътувания в близките часове, а в случай че тръгнат на път движението да се осъществява само с подходящи гуми, при съобразена с пътните условия скорост и при спазване указанията на контролните органи и въведените ограничения за пътуване с вериги.