Няма затворени пътища за Североизточна България. Затворен е старият път от Варна към Аксаково. Затворен е пътят Русе - Велико Търново към Свиленград. Това заяви инж. Дончо Атанасов след заседание на междуведомствения щаб за усложнената зимна обстановка, свикан от регионалния министър Николай Нанков.

Ограничено е движението за камиони в Ловешка област към София, Велико Търново - Габрово. По автомагистралите няма ограничения, навсякъде се движат и камионите.

Няма бедстващи хора, нямаме сигнали за закъсали. Имаме сигнали там, където не е било почистено. Това са единични случаи. Над 2000 машини са по републиканската пътна мрежа

Поривите на вятъра е над 15 м/с в Североизточна и Северна България. Очаква се над 30 см сняг в Североизточна България. Обстановката ще се усложнява в Югоизточна и Североизточна България.

Тежка е обстановката в Смолян, там има ограничения за движението. Няма бедстващи хора, снеговалежът е силен, чистим ако се наложи, ще се вкарат и ротори.

В момента е отворена границата с Македония. Движението е нормално - Кюстендил-Гюешево. Всички тирове посока Калотина към "Капитан Андреево" се движат нормално.

Относно сутрешната катастрофа с турски тир край Пазарджик, инж. Атанасов обясни, че турски тир е изпреварил други два тира.
Шофьорът е подминал сигнала на пътните полицаи да спре и е блокирал пътя. Движението е отпушено към 12 часа, каза инж. Атанасов. Ситуацията се усложнява особено от чуждестранните шофьори, които не изпълняват и нарежданията на полицията, допълни председателят на АПИ.

Анулират и пренасочват полети на Летище "София"
Обновена

Анулират и пренасочват полети на Летище "София"

Много полети закъсняват

Към 16 часа е възстановено пропускането на камиони през граничния пункт Кулата - Промахон на изход от България, съобщиха от Гранична полиция.

На пункта Илинден - Ескохи гръцките гранични власти пропускат леки и товарни автомобили само с вериги. На останалите пунктове с Гърция преминаването е нормално.

Възстановено е пропускането на камиони в двете посоки и през ГКПП Гюешево - ГКПП Деве баир.

Продължава да е интензивен трафикът на товарни автомобили на българо-турската граница. На ГКПП Капитан Андреево има около 5 км от чакащи камиони на изход, на Лесово са около 2, 5 км.

Граничните пунктове със Сърбия са проходими при зимни условия. На пунктовете с Румъния трафикът е нормален.