Възрастна жена почина при пожар в Смолян. Жертвата е 89-годишна жена, която се е задушила от токсичните газове в горящия апартамент, съобщи БТА.

Пожарът е станал в апартамент в жилищен блок на улица "Кокиче" в центъра на града. Сигналът за инцидента е подаден от съседи, усетили дим от един от апартаментите.

Внимавайте с отоплителните и нагревателните уреди

Внимавайте с отоплителните и нагревателните уреди

Съветват от пожарната

Семейството, което живее на горния етаж, се опитало да помогне още преди да пристигнат пожарникарите. Съседът, който се опитал да помогне и да влезе в пламналия апартамент, е бивш директор на Гражданска защита-Смолян.

Той е прегледан в болницата и освободен за домашно лечение, а в болницата в Смолян остават съпругата му и двете внучета. Четиримата са били обгазени от дима и затова са ги приели в лечебното заведение.

При потушаването на пожара е намерено тялото на 89-годишната обитателка на апартамента. Предполага се, че пожарът е предизвикан от печка с дърва. В момента на пожара бабата, която имала признаци на склероза, била сама в жилището, а синът й отсъствал. По случая е образувано досъдебно производство.