Няма 100-процентов консенсус за гласуването за председател на СОС на сесията в четвъртък, но колегите разговарят по-спокойно. Това заяви пред БНР общинският съветник Вили Лилков.

Той поясни, че целта е не само СОС да заработи, а да заработят по-ефективно институциите в Столична община, защото към момента са блокирани. Дневният ред на столицата е нарушен, подчерта Лилков.

По думите му има осъзнаване на отговорността. Според него гласуването за една личност за председател не означава коалиция в СОС, от която се пазят някои политически сили, за да не ги обвинят в сглобка.

Вили Лилков посочи, че е най-добре да има широка подкрепа за избора на председател на СОС. Той поясни, че ключът в разрешаването на кризата е в ръцете на ПП-ДБ, Спаси София и ГЕРБ-СДС, тъй като те имат 37 общо общински съветници. Той добави, че "Синя София" ще подкрепи кандидатът на ПП-ДБ, за да се отпуши работата на СОС.

Според него ще има драми и с разпределението на комисиите в СОС, защото председателските места са важни. Той подчерта, че от "Синя София" не искат ръководни места, а само СОС да заработи.

Припомняме, че столичните общински съветници направиха седем неуспешни опита да изберат председател на СОС.

Вили Лилков подтикна ПП-ДБ-СС и ГЕРБ да направят сглобка за София

Вили Лилков подтикна ПП-ДБ-СС и ГЕРБ да направят сглобка за София

Да поведат Столичния общински съвет