Приемането на оставката ми е най-големият проблем. Още на 30 април подадох оставка, но поради почивните дни технически я депозирах днес, а след това я адресирах до Елен Герджиков, кмета на София и до кмета на столичния район "Младост". Това съобщи на брифинг временният кмет на столичния район "Младост" Владимир Клисуров.

Той изтъкна, че по Кодекса на труда (КТ) е депозирал заявление за напускане и допълни, че паралелно с това е пуснал отпуска до края на следващата седмица и молба за освобождаване. През това време Румен Русев ще е временен кмет на столичния район "Младост", информира Клисуров.

Елен Герджиков: В "Младост" се бавят не само частни, но и важни обществени проекти
Обновена

Елен Герджиков: В "Младост" се бавят не само частни, но и важни обществени проекти

Все още е рано за изводи, обвиненията са сериозни

"Оттеглям се от кметския пост, след като се върна от отпуска", заяви твърдо Клисуров и обясни, че по никакъв начин не се отрича от Десислава Иванчева и "Зелен Младост".

Клисуров изрази съжаление, че именно той е попаднал под медийния интерес. "Район "Младост" има сериозни проблеми и това е свързано със строежа на бъдещите сгради", посочи той.

Той коментира, че не се чувства на мястото си, защото не се занимава със строителни процедури. "За мен Румен Русев (зам.-кмет) и Стефан Стефанов (главен архитект) са компетентни хора, които имат по-големите знания от мен да се занимават с това. Насила не могат да се получат нещата", отсече Клисуров.

Иванчева изплашила инвеститорите в "Младост"

Иванчева изплашила инвеститорите в "Младост"

Валентин Захариев, собственик на имот в "Младост", обясни как се бавят решения по законни разрешения

Припомняме, Клисуров подава оставка дни след като Столичният общински съвет реши той да поеме поста на Десислава Иванчева. В социалната мрежа Фейсбук той публикува пост, в който обясни, че вече е информирал столичния кмет Йорданка Фандъкова за решението си. "В тази политическа игра аз не желая да съм пионката, която като член на "Зелен Младост" да пусне строежите, които г-жа Иванчева успя да стопира", пише Клисуров в поста си.

Клисуров информира още, че възнамерява да подаде документи до Столичен общински съвет с предложение за провеждане на референдум срещу презастрояването.

Цацаров: Иванчева трябваше да присъства на действията по разследването

Цацаров: Иванчева трябваше да присъства на действията по разследването

Няма арест, който да не е унизителен

Архитект Румен Русев, зам.-кмет на ж.к. "Младост", коментира, че ако всички забавени преписки за строеж са законосъобразни, ще бъдат пуснати. "Аз ще си изцапам ръцете, ако придвижа преписки, които не отговарят на закона, и не искам да измествам г-жа Десислава Иванчева от кметския пост на район "Младост", заяви той. Русев коментира, че преписките могат да се движат значително по-бързо от необходимото и няма идея как неговото име се е появило на тези листчета.

Припомняме, на 17 април кметът на столичния район "Младост" бе показно арестувана в центъра на София. Тя престоя часове наред на улицата, заобиколена от полицаи, служители на прокуратурата и на антикорупционната агенция. Арестът стана ден преди обявената пресконференция за опасността от застрояване на зелените площи в района и седмици след като Иванчева сезира Софийска районна прокуратура за съмнения за фалшификация на документи от страна на инвеститор. На 20 април Спецсъдът остави за постоянно в ареста Десислава Иванчева.

Имаше подозрение, че зад ареста на Иванчева стоят амбициите на зам.-кмета Румен Русев да заеме мястото й. Арх. Русев категорично отрече това твърдение.