В рамките на изминалия ден са установени общо 33-ма водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол.

23-ма от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 10 - с над 1,2 на 1000, а трима са отказали тест.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 24-ма водачи, други 12, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Данните са от последните 24 часа, както МВР ежедневно уведомява за бройката на заловените под въздействие на вещества шофьори. Специализираната операция започна, след като Георги Семерджиев причини тежка катастрофа в София, при която загинаха две млади жени и властта обяви война на пияните и дрогирани шофьори.

От МВР докладват, че вече са проверени 8928 моторни превозни средства в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

Извършен е контрол на 11 808 водачи и пътници. До момента са съставени 2630 фиша и 706 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

След катастрофата на Семерджиев полицаите са проверили почти 10 000 автомобила

След катастрофата на Семерджиев полицаите са проверили почти 10 000 автомобила

Съставени са 2662 фиша и 771 акта за административни нарушения