Представители на „Свидетели на Йехова" са засилили активността си в циганската махала в Търговище, алармираха от общинската организация на ВМРО в града. Владимир Владимиров, член на партията, обяви, че проникването започнало още от лятото на миналата година и жителите на квартала негодуват от набезите на сектантите.

По думите на Владимиров членове на сектата влизали в домовете и проповядвали, че не трябва да се почитат традиционните християнски празници, отричали кръвопреливането, както и националните химн и флаг. Йеховистите настоявали да се правят дарения за тяхната църква.

Категорично се противопоставяме на всеки опит да бъде нанесен удар върху традиционните християнски ценности и срещу отричането на официалните държавни символи, добави още Владимиров.

Стилияна Тинкова от ВМРО-Търговище потвърди, че членовете на партията са против навлизането в личното пространство и тормоза над хората, независимо от техния етнос или религия. Ако сектантите продължат с дейността, от ВМРО смятат да организират протести.