В сряда, 13 юни, живущите в бл. 320 в столичния комплекс "Младост" 3 излизат на протест срещу проекта на инвеститора Димитър Логофетов. Той иска да строи върху детската площадка зад блока им.

Протестът, планиран за времевия период от 19 до 20:30 часа, е обявен в социалната мрежа Фейсбук. Като организатор е вписана и уволненаната кметица Десислава Иванчева, която бе зрелищно арестувана.

Според протестиращите, в проекта за 7-етажна сграда има много пороци които са в ущърб на обществения интерес. Те ги изброяват по точки:

  1. Имотът на г-н Логофетов е реституиран при съществени нарушения на закона.
  2. Не достигат поне 21 реални паркоместа, за да бъде този проект законосъобразен. Карето, в което ще се строи е едно от най-натоварените и с най-малко паркоместа в района. Постоянно възникват конфликти между живущите, вдигат се чистачки и се пукат гуми. За жителите на 16-етажния бл. 321А, който е в непосредствена близост до строежа няма проектирано нито едно паркомясто и те са принудени да паркират по тротоарите и чуждите паркинги.
  3. Детската площадка зад блок 320 ще бъде унищожена. Три алеи, които се използват от живущите също ще бъдат унищожени.
  4. Има сериозни съмнения за фалшификации на документацията на проекта, които са потвърдени от хора с голям опит в графологичните експертизи. Изпратен е сигнал до Прокуратурата, която вече трети месец мълчи по случая.
  5. Уличната регулация е направена в услуга на проекта на г-н Логофетов, защото предвижда сериозно стесняване на кръстовището на ул. "Св. Преображение" и ул. "Ат. Москов". Стеснението е поне 3-4 метра и ще затрудни сериозно преминаването на автомобилите и рейсовете през кръстовището. Видимостта ще бъде силно ограничена.
  6. Не на последно място новопредвидената сграда се намира изключително близо до бл. 320 и ще хвърля голяма сянка върху блока през зимата, което ще доведе до увеличение на разходите за отопление на живущите там.

Протестът ще бъде в градинката зад бл. 320 в "Младост" 3, близо до кръстовището на ул. "Св. Преображение" и ул. "Ат. Москов" на 13 юни, описват организаторите.