Месеци след като напрежението в община Гърмен заради събарянето на незаконните и опасни постройки на циганите в общината отново има недоволство, сега - от  високопланинското село Рибново, съобщи БНР.

Над 500 жители на селото в подписка до общинския съвет заявиха категоричното си несъгласие с решението на кмета Минка Капитанова да съкрати единия щат в кметството, в което работят трима- кметът Феим Иса и две служителки. Часове по-късно е сесията на общинския съвет. Рибново е най- голямото населено място в  общината - с три хиляди жители.

Кметът, който бе избран от квотата на ДПС, смята, че това е лична саморазправа с него, в резултат на разрива в отношенията между Минка Капитанова и Ахмед Башев, управлявали заедно общината дълги години.

Рибново е селото, за което по време на балотажа при последните местни избори се твърдеше, че са събирани личните карти на хората, за да не гласуват. Като предпазна мярка, че няма да дадат вота си за Капитанова.

Кметът на Гърмен Минка Капитанова заяви, че предложението за съкращаване на щатове в общината е било обсъждано и прието още в края на миналата година.

"Може би кметът Феим Иса малко късно реагира, защото той е длъжен да присъства на всяка една сесия и тогава да изрази своите мотиви и намерения", каза Капитанова и допълни, че единствено в Рибново има специалист по документооборота. Аргументът за съкращаването на щата там с увеличаването на минималната работна заплата.