Екипът на предаването за разследваща журналистика по БНТ "Следите остават" е бил нападнат в Сърбия, съобщава държавната телевизия.

Нападението е станало между 14.30 и 15.00 часа на пътя пред мината "Подвирове" в село Караманица, Босилеградско. Екипът е имал редовна акредитация от Министерството на културата и информирането на Сърбия да снима замърсяването на околната среда за предаването. Журналистката Богдана Лазарова, операторите Димитър Славов и Николай Андреев и техникът Роберт Вецов са били придружавани от екоактивистите от София Димитър Куманов от Риболовен клуб "Балканка" и д-р Валентин Янев, Бранко Митов, и Димитър Димитров от Босилеград.

Китай арестува най-много журналисти в света

Китай арестува най-много журналисти в света

Според доклад на "Репортери без граници"

На около 50 метра от входа на мината те са били спрени от напречно паркиран микробус на пътя. Телевизионният екип и екоактивистите са слезли от колите и са тръгнали пеша към входа на мината. В този момент са били нападнати с камъни от около 6-7 души, сред които са били директорът на "Босил-метал" Миодраг Вукайлович, шефът на охраната на мината и работници.

Джамбазки иска проверка за отказ за класация на наши сънародници от чужбина във ВУЗ

Джамбазки иска проверка за отказ за класация на наши сънародници от чужбина във ВУЗ

За семействата от Западните покрайнини е геройство да пратят децата си да учат тук

Камерата на оператора е ударена с камък. Хвърляни са големи камъни и към от хората, с което са застрашени живота и здравето им. Димитър Димитров е бил ударен с юмрук в гърдите, а дрехите на на Бранко Митов били скъсани.

За случая са сезирани посолството на България в Белград и генералният ни консул в Сърбия, а екипът е пуснал жалба и до полицията в Босилеград.

В Босилеград започват протести срещу изграждането на ВЕЦ-ове

В Босилеград започват протести срещу изграждането на ВЕЦ-ове

Застрашават се обиталищата на редки видове…