В БНТ има цензура, заяви Мария Димитрова, главен директор на Редакция “Актуални програми” и член на контактната група на телевизията, която беше изслушана днес в Медийната парламентарна комисия.
Тя обясни, че от ръководството настояват да определят темите и събеседниците в предаванията.

Стана ясно също така, че със заповед на генералния директор се назначават членовете на редакционните колеги, които по закон се избират от служителите.

Димитрова съобщи, че е свален от ефир филм на Ваня Манолова, водеща на “Актуално”, с единствената цел да бъде наказана.
Тя не поканила членът на Управителния съвет Паун Цонев и председателя на СЕМ по повод случващото се в националната телевизия, обясни друг член на контактната група.

Кеворкян трябва да бъде спрян, той се подиграва със СЕМ и източва БНТ
-- Бл.Димитров
Димитрова съобщи още, че частен продуцент кани за постове в БНТ нейни колеги от други медии и дори си позволява да заплашва служители.
Това не е новина, репликира Благой Димитров от ОДС и каза, че става въпрос за Кеворк Кеворкян.
Този човек трябва да бъде спрян,
той си позволява от екрана да се подиграва на членовете на СЕМ, изтъкна депутатът.
По думите му, 35 млн.лева, които постъпват в БНТ от реклама и от бюджета, Кеворкян ги източва чрез подставени лица, а пък СЕМ няма куража да му се противопостави.

Служителите в БНТ поискаха от депутатите механизъм,който да контролира СЕМ, а главеният редактор на Редакция “Общество” попита дали е възможна финансова ревизия на имуществото на членовете на регулаторния орган и техните близки, защото, по думите му, Маргарита Пешева се хвалила, че от както е в СЕМ, си купила апартамент.