Проведените днес сутринта разговори между ръководствата на Комисията за финансов надзор (КФН) и застрахователната компания "Бул Инс" АД явно са дали своя резултат.

След тях застрахователното дружество даде пресконференция и разпространи прессъобщение, от които стана ясно, че компанията е готова да плати обезщетенията на близките на загиналите в катастрофата край Своге.

КФН убеждава застрахователя да плати за катастрофата край Своге

КФН убеждава застрахователя да плати за катастрофата край Своге

Надзорният орган привикал застрахователя на конструктивен диалог

В съобщението до медиите се казва следното: "Управителният съвет на дружеството взе решение да уважи предявените претенции, като обезщети близките на загиналите в катастрофата край град Своге."

Компанията продължава: "Независимо от нашата убеденост в правотата на защитаваната позиция, поставихме моралните норми над юридическите изисквания, защото считаме, че човешкият живот не струва нито 10 лв., нито 50 хил. лв."

В тази връзка "Бул Инс" се обръща към всички засегнати лица с молба да предявят своите претенции в офисите на компанията.

Застрахователят очаква съдебно решение за катастрофата край Своге

Застрахователят очаква съдебно решение за катастрофата край Своге

От дружеството са категорични, че не искат да заобиколят закона

От "Бул Инс" заявиха, че съществува реална необходимост от по-строга регулация и контрол при извършване на обществения превоз.

Застрахователят обяви, че ще реагира адекватно при всяка злонамерена публикация или манипулативно твърдение, уронващи престижа на компанията.

В продължение компанията призова всички застраховани лица да се обръщат директно към своите застрахователи в случаи на настъпили застрахователни събития, а не да ползват услугите на съмнителни посредници и представители на организации, преследващи личен интерес.

В КФН пристигнали 6 жалби от близките на загиналите край Своге

В КФН пристигнали 6 жалби от близките на загиналите край Своге

Забавянето на обезщетенията е против закона

Припомняме, че вчера, 21 май, семействата на загиналите при инцидента изпратиха отворено писмо до премиера Борисов, омбудсмана Манолова и председателя на КФН Бойко Атанасов. В него те обясняват, че застрахователната компания "Бул Инс" АД е изпратила на някои от близките на загиналите сумата от 10 лева вместо полагащите се по закон минимум 50 000 лева. Писмото може да прочетете тук.

В тази връзка малко по-късно от КФН заявиха, че минималната сума за изплащане по застраховката според Кодекса за застраховането е 50 000 лв. за всеки пътник.

Близки на жертвите от катастрофата край Своге пишат на Борисов

Близки на жертвите от катастрофата край Своге пишат на Борисов

Знаете ли, че живота на един човек струва 10 лева?