"Работя 24 години в Бърза помощ, петък винаги е бил най-трудният ден за нас. Това, което се случи, ни потресе." Това заяви на брифинг директорът на "Спешна помощ" д-р Георги Гелев във връзка с тежката катастрофа на АМ "Тракия" край Вакарел, при която загинаха 6 души, а други 22 бяха ранени.

Според Гелев действията около помагането и спасяването на пострадалите при инцидента са били организирани по най-бързия възможен начин.

6 загинали и 22 ранени при катастрофа на автобус край Вакарел
Обновена

6 загинали и 22 ранени при катастрофа на автобус край Вакарел

Телефонни номера за информация на МВР - 02 / 982 51 54 и 0889 944 260

Първото обаждане за произшествието е постъпило в 11.20 часа. Веднага е била изпратена линейка от Ихтиман, която е пристигнала на мястото в 11.30 часа.

15 минути по-късно, в 11.45 часа, на местопроизшествието са пристигнали и други два екипа от София. Екипите са били реанимационни и са извършвали триажа на място.

До 25 минути след първия сигнал общо 14 екипа са били мобилизирани, допълни Гелев.

14 април е ден на национален траур за жертвите от катастрофата край Вакарел

14 април е ден на национален траур за жертвите от катастрофата край Вакарел

На място са загинали 6 души. 22 души са ранени, сред които и дете

Припомняме, МВР обяви два телефонни номера, на които хората могат да получат информация относно състоянието на пострадалите. Номерата са:

02/982 51 54

0889 944 260

При тежката катастрофа на АМ "Тракия" загинаха 6 души, а 22 бяха ранени. Всички пострадали са настанени в столични болници. Някои хора са с тежки травми и опасност за живота.

По-рано днес на брифинг на регионалния министър Николай Нанков и министъра на транспорта Ивайло Московски стана ясно, че пътната настилка не е причината за катастрофата.

Свидетели обясняват, че син автомобил е ударил автобуса отстрани при опит за изпреварване, при което шофьорът на рейса е изгубил контрол и автобусът е влязъл в канавката.

Вече тече и проверка на фирмата "Юнион Ивкони". Проверката разпореди лично Московски.

Ананиев благодари на спешните екипи за реакцията
Обновена

Ананиев благодари на спешните екипи за реакцията

Пострадалите се насочват към Окръжна болница "Света Анна" , ВМА и "Н. Пирогов"

По случая е образувано досъдебно производство в Окръжната прокуратура в София. Разследването се осъществява под наблюдението на дежурен прокурор и заместник на окръжния прокурор.