Протестиращите в защита на национален парк "Пирин" блокираха бул. "Васил Левски" и вървят към паметника на патриарх Евтимий.

Над 100 души първоначално се събраха пред баня "Лозенец" в София на 11-ия протест в защита на национален парк "Пирин". След първоначалния час броят на протестиращите се увеличи неколкократно

Банско ще има втори лифт
Обновена

Банско ще има втори лифт

Нека да се поздравим с този успех, коментира Валери Симеонов

Протестиращите искат оставката на премиера Бойко Борисов, на министъра на екологията Нено Димов и на вицепремиера Валери Симеонов, който е защитник на строежа на втори лифт над Банско.

На 11-ия протест в защита на Пирин има различни транспаранти - "Спаси Пирин", "Граждани срещу Мафията", "Цеко, тия 48% от Пирин стигат ли ти? - За едно лифтче ще стигне Боко".

Десети протест срещу застрояването на Пирин пред парламента

Десети протест срещу застрояването на Пирин пред парламента

Настояват за отмяна на промените в плана за управление на националния парк

Защитниците на екологията искат да се разбере кой е собственикът на Националния парк Пирин. Те не са против промените в Закона за земеделските гори, върху който президентът Румен Радев бе наложил вето, но депутатите отхвърлиха ветото. Причината за наложената възбрана от президента е, че с промените в Закона за земеделските земи се улеснява застрояването върху земеделските земи.

Нено Димов: Протестите за Пирин са политически

Нено Димов: Протестите за Пирин са политически

Няма война между президента и премиера, убеден е министърът

"Упорити сме, няма да се откажем докато не получим оставката на двамата и докато не спечелим спора за Пирин", заяви протестиращият Явор Василев.

Първоначално привържениците на екологичната идея се събраха под звуците на песента "Звукът на тишината" на дуета Пол Саймън и Арт Гарфанкъл. По-късно проявата бе озвучена от патриотична музика.

Авторите на плакатите не бяха подминали и заиграване с текста на националния химн: "В Банско Златният Телец изгрява над Пирина пламеней".

Офшорки искат да превърнат Банско в новия Слънчев бряг, разтревожени от АБВ

Офшорки искат да превърнат Банско в новия Слънчев бряг, разтревожени от АБВ

Битката за Пирин е за опазването на малкото общи блага

Заобиколени от значително полицейско присъствие при отрицателните температури в столицата еколозите скандираха: "Оставка", "Мафията - ВЪН!", "Пирин не е баница" и "Искаме природа, не искаме бетон".

Протестиращите издигаха лозунги: "Природата няма глас - има нас", "Реформа в правосъдието", "Корупция - спаси Пирин". "Оставка! Частни инженери върху българската земя".

Сред духовитите поздрави, които се чуваха от тонколоните бяха и: "Баба Марта бързала Мафията да върже". Протестиращите в защита на националния парк развяваха българския трикольор.

Екозащитниците Тома Белев и Андрей Ковачев заявиха, че са намерили подкрепа от европейските министри на околната среда. Те са внесли петиция в ЕК за опазване на Пирин.

Евродепутатът Франциска (Ска) Келер също е подготвила спешен въпрос към Европарламента в защита на национален парк Пирин.

Протестите за Пирин не са политически, убедена е Ска Келер

Протестите за Пирин не са политически, убедена е Ска Келер

Ееродепутатът подкрепи еколозите

Това е последният протест на еколозите в защита на Пирин. Те заявиха, че следващите им прояви ще бъдат по нов начин - "всеки както намери за добре".