Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че се чувства изненадана от позицията на синдикалните организации по отношение на проблемите в градския транспорт.

Причината е, че само преди месец след много тежки преговори със синдикатите постигнали споразумение да се увеличат с 10 милиона лева средствата от Столична община за заплатите на всички служители на градския транспорт.

Според нея средното увеличаване трябва да бъде с 10% и хората всеки момент следвало да ги получат.

"Директорите имат своята важна задача да работят за подобряване на условията на работа в различните гаражи и структури, а в същото време ние трябва да продължим конструктивния диалог със синдикатите, за да търсим начините за привличането на нови шофьори", посочи Фандъкова.

Вдигат с 10% заплатите на шофьорите в градския транспорт

Вдигат с 10% заплатите на шофьорите в градския транспорт

От КНСБ настояват за не повече от 150 часа извънреден труд

Градоначалникът обясни, че знае за проблема за недостига на шофьори, което неминуемо води до извънреден труд. Според Фандъкова извънредният труд трябва да бъде в рамките на закона и съгласно Кодекса на труда.

На въпрос съгласна ли е с премахването на нощния градски транспорт по предложение на синдикатите, Фандъкова подчерта, че все още не се е запознала с това искане и тепърва ще се води диалог.

Тя заяви, че ще обори критиката на социалистите с факти, действия и резултати. Фандъкова даде пример с образованието, който е основен приоритет на Столична община.

Политици и съмнителни НПО-та създавали напрежението в столичния градски транспорт

Политици и съмнителни НПО-та създавали напрежението в столичния градски транспорт

Водачите в обществения транспорт взимат заплата от 1 780 лв.