Всички нещо ще загубим в тази ситуация. Това коментира през БиТиВи столичният кмет Йорданка Фандъкова за оставките на медици във Втора градска болница.

Най-важно сега, според нея, е да се справим с кризата. Отделението в болницата ще е резервно и докато няма готовност, няма да бъдат приемани болни, изтъкна кметицата. Тежко болните ще бъдат лекувани във ВМА и "Пирогов".

Основната цел е да не се допусне масирано разпространение на заразата. Трябва да сме гъвкави, подчерта Йорданка Фандъкова. Столична община преразглежда и инвестиционната си програма.

Масови оставки във Втора градска болница в София

Масови оставки във Втора градска болница в София

По думите на директора оставки са подали 85 души, но можело да има още

Кметът на София говори и за други мерки, които взима управата: Падат синята и зелена зона в София. Хората, които работят в центъра, да ползват автомобилите си и да ограничат ползването на градския транспорт, призова Фандъкова.

От днес стартира нова програма на Столична община, която ще обслужва хора под карантина. Линията ще се обслужва от добре оборудвани и защитени лица. Мислим за хората, които са уязвими, изтъкна кметът на столицата.

Спират се плановите ремонти на "Софийска вода" и ЧЕЗ. Ще се осъществяват само аварийни ремонти.

Фандъкова: Организираме доставка на храна и лекарства за най-уязвимите

Фандъкова: Организираме доставка на храна и лекарства за най-уязвимите

Тя призова заявки да се подават само от хора, които отговарят на критериите

Продължава дезинфекцията на градския транспорт. Автомобилите се хигиенизират два пъти дневно. Повече от три пъти е намалял пътникопотокът с метрото само за вчерашния ден.

Аз съм привърженик на строгите мерки, подчерта Йорданка Фандъкова.