Трябва да "излекуваме класната стая" и увеличението заплата на учителите не е достатъчно, а е важно и необходимо. Такъв коментар направи президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов на юбилейната 10-та Национална отчетно-изборна конференция на синдикалната организация, посветена на образованието и преодоляване на трудностите пред българското учителство.

По думите на Манолов няма нещо в образование, което да не е важно, защото без образование няма нищо - няма икономика, здравеопазване, социална политика, култура и дори политика.

Двойно повече ученици на дуално обучение през 2020 г. очаква Вълчев

Двойно повече ученици на дуално обучение през 2020 г. очаква Вълчев

То е полезно и за учащите, и за бизнеса, убеден е министърът

Образованието в България е задръстено с проблеми и според шефа на синдикалната организация то е в криза в целия свят. Направихме образованието изцяло зависимо от финансирането и сега берем плодовете, акцентира Манолов и допълни, че иска учителите да бъдат щастливи.

В момента се води война за душите на нашите деца и в нея учителите имат изключително важна роля. От учителите зависи дали децата ще бъдат обучавани и затова волята, желанието, амбицията е на всички нас, които участваме в този процес, отбеляза Манолов.

Синдикалният лидер не приема да се обвиняват учителите, когато вкъщи нещо не ни е наред.

Фандъкова уверена за строежа на детска градина и училище в "Манастриски ливади"

Фандъкова уверена за строежа на детска градина и училище в "Манастриски ливади"

Инвестициите са мащабни и видими, СО има бюджет от над 75 млн. лева за образование