Напрежение се нагнети сред шофьори на джипове, возещи туристи до Седемте рилски езера. Поводът е, че техен колега беше арестуван след сигнал, че умишлено преминал през крака на полицай.

32-годишният мъж беше задържан, а колегите му се събраха пред полицията в Дупница в негова подкрепа

Пред bTV шофьори, станали свидетели на инцидента с техния колега, казаха, че задържаният шофьор не е знаел, че хората, които го преследват са полицаи, защото не били в униформи и нямали стоп палки на МВР, с които да го спрат. Що се отнася до синята лампа на пикапът, преследвал техния колега, тя трудно може да бъде забелязана в движение по въпросния път, заявиха водачите на офроуд автомобили.

Шофьорите на джипове до Седемте рилски езера били в планината за гъби
Обновена

Шофьорите на джипове до Седемте рилски езера били в планината за гъби

Събраха се пред полицията в Дупница

Шофьорите на джипове са категорични, че не навлизат в границите на Национален парк "Рила", а се движат по същите общински пътища, които се ползват от камионите за дърводобив всеки ден.

Джиповете транспортират туристи само 8 дни през август, когато е натоварено, а през другото време не развиват такава дейност, казаха шофьорите. "Ще ходим и за гъби, и ще извозваме туристи днес", подчертаха шофьорите.

Въпросният ден, по думите им, те били излезли за гъби и никой не можел да им попречи да използват свой собствен транспорт, за да направят излет със семействата си. Според тях целта на цялото мероприятие срещу тях е да ги накарат да плащат по 100 лева за лифта.

Оставиха в ареста мъжа, прегазил полицай край Седемте рилски езера

Оставиха в ареста мъжа, прегазил полицай край Седемте рилски езера

Според прокуратурата е осуетил полицейска проверка