Бурно възмущение и недоволство се надигна сред населението на град Перник заради настанилата се в града секта "Свидетели на Йехова".

"Притеснен съм, защото съм чел в интернет, че тази секта има много опасни практики като отказ от кръвопреливане например", каза лекар от Перник, цитиран от Би Ти Ви.

По думите на жителите на Перник две семейства от града членуват в сектата „Свидетели на Йехова".

Конгресът на сектата е бил в спортната зала и гражданите на Перник са притеснени за децата си заради честите им сбирки и лекции.

„Търговци на души, злоупотребяват с нещастието на хората", възмущават се перничани.

Сектата е законно регистрирана в Дирекцията по вероизповеданията у нас.
От своя страната съветник-директорът по вероизповеданията Георги Кръстев зави, че преди регистрацията на „Свидетели на Йехова" е подписано споразумение с България членовете на сектата да носят в себе си декларации за отказ от кръвопреливане, тъй като това е едно от вярванията им.

И тъй като са се споразумели с държавата, няма причина да се прекрати процедурата по регистрацията им.
По думите на Георги Кръстев у нас е имало само един инцидент - германски гражданин, член на „Свидетели на Йехова" проповядва на непълнолетно момче без разрешението на родителите му. Германецът вече е извън пределите на страната, заяви Кръстев.

По думите на член на сектата в Европейския съюз „Свидетели на Йехова" има 1 млн. членове. ЕС не смята това за заплаха, заяви той.

„Вярно е, че имаме по-различни виждания, но това е идеята на свободата. Защо малко по-различните „Свидетели на Йехова" да не могат да имат своето място в страната?".

Членовете на „Свидетели на Йехова" не възприемат държавните институции. Те не признават армията и не приемат кръводаряването. Това води до опасност за живота на всички последователи на "Сведетели на Йехова", ако се наложи да им се прелива кръв.
Сектата е забранена в 14 държави-членки на Европейския съюз.