Подаде оставка учителят, който разтърваваше биещи се ученички с юмруци в Ловеч. Пред Нова той заяви, че повече няма да се връща на работа.

Възпитателят - Георги Димитров, заяви, че е бил повикан от секретарката на учебното заведение, за да разтърве ученичките.

"С четирима човека се е сбила в този ден. Побесняла, тръгнала с един да се бие, после - с друг. Набила е учителката - ударила я е няколко пъти по краката, по рамене. То беше нещо кошмарно, то се дърпаха коси, то бой", каза учителят. Припомняме, че след инцидента вчера той беше арестуван за кратко и после освободен.

Стана ясно, че Димитров е бивш треньор по борба. Като се втурнал да разтървава децата, той първо извил ръката на едното момиче, но това не помогнало. След това импулсивно решил да използва повече сила.

"За момента това ми дойде... То не е програмирано, нямах време да помисля и за една секунда. За мен беше много стресиращ фактор", обясни той.

Учителят заяви, че съжалява за стореното.

Учител се включи в бой между ученички в Ловеч

Учител се включи в бой между ученички в Ловеч

Вместо да ги разтърве, започнал да налага едната по главата

По думите му неговата реакция спасила битото момиче, защото точно в този момент в стаята връхлетял приятел на другото момиче, който щял да се намеси в боя и последствия да бъдат по-големи.

"Той буквално се стрелна и й тегли един ритник в корема. Той е над 100 кг мъж. Може би и от удара Барбара вече пусна косата. Ако не бяхме ние, той щеше да я пребие", каза още Димитров.

Междувременно експерти настояват в училищата да започнат да се провеждат спешни обучения на учители как да реагират в подобни ситуации.

Сбиване между две ученички в Пловдив стигна до болница

Сбиване между две ученички в Пловдив стигна до болница

Полицията разследва случая