Няколко десетки протестиращи, повечето младежи и под въпрос дали имат пълнолетие, се събраха пред президентството при връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство, които президентът Радев предостави на кандидата за министър-председател на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Исканията им - досегашните управляващи да не съставят нов кабинет. Сред организаторите бяха движенията "Хан Кубрат", "Агора България" и други. Макар и не много, те бяха доста шумни.

Радев даде на Асен Василев мандат насред вътрешнополитическа криза
Обновена

Радев даде на Асен Василев мандат насред вътрешнополитическа криза

Асен Василев: Държим на подкрепата на 121 народни представители

"След кабинета на Кирил Петков, който се оказа пълна подмяна и провал, не искаме повторение. Защото както той сам каза, те са едно и също с Асен Василев. За шест месеца успяха да нанесат на държавата такива щети, каквито другите за години не са успявали да нанесат. Затова те нямат право повече да управляват. Те не представляват не повече от 9% от българския народ, още като бяха четворна коалиция", обобщи мотивите за протеста Тодор Стоянов от "Агора България".

"Да си събират багажа и да се махат от тук. А ние какво ще правим си е наша работа. Няма по-демократично нещо от избори. А те се притесняват, че това било нещо страшно, защо? Докато бяха навън и твърдяха, че са били по протести, твърдяха, че изборите са хубаво нещо. А сега, когато те са на власт, изборите станаха нещо лошо", добави той.

Макар и да бяха приготвили своеобразен "арсенал" от яйца, домати и череши, с които да посрещнат представителите на "Продължаваме промяната", протестиращите не успяха да го употребят, тъй като премиерът в оставка Кирил Петков и номинирания за премиер Асен Василев бяха изведени от НСО от страничен ход на президентската институция.