Пета вечер на протести в страната срещи цените на горивата и стандарта на живот в България.

Исканията на недоволстващите отново остават социални - по-ниски цени на горивата, отпадането на новите регулации за увеличение на данъка на автомобилите, както и нормални цени на задължителната за всички водачи застраховка "Гражданска отговорност".

Менда Стоянова не разбира ветото на президента

Менда Стоянова не разбира ветото на президента

Като изненада идва мотивът за такса битови отпадъци

Протестиращи от Перник отново блокираха движението по АМ "Люлин". Те се събраха на пътния възел "Даскалово", свързващ АМ "Люлин" и АМ "Струма".

Блокадата идва въпреки предупрежденията на органите на реда, че всички протестни действия, които нарушават законите, няма да бъдат толерирани, а законът ще се прилага в цялата му тежест.

"Г-н премиер, докога ще продължаваме така? Докога ще увеличавате таксите, данъците, докога правителството ще се крие зад маски. Минахме през толкова преходи и революции, на кого да вярваме? Махнаха ветото на президента, всички казвате, че ние сме събрани от политически партии - нищо подобно. Ние сме гласът на народа", заяви протестираща от Перник пред bTV.

Перничани скандират пред колоната от автомобили "Елате при нас, протестът е за вас", "Оставка" и "Мафия".
Те носят български знамена. Призивът днес е "Промяната е възможна".

Днес не е внесено искане за провеждане на протеста и той не е разрешаван, пише БНР.
В поканата за протест изрично се подчертава, че това е протест на гражданите на Перник и нито една политическа партия не е добре дошла.

Протестиращи не могат да блокират магистрали, напомня МВР

Протестиращи не могат да блокират магистрали, напомня МВР

Протестиращите са санкционирани

Във Варна протестиращите се събраха пред катедралния храм.
"Борим се всичко да е наред, да не напускат хората България", заяви протестиращ пред Нова.
Чуват се и гласове за оставка на правителството. Протестът протича спокойно, пише БНТ.

Въпреки дъжда и Стара Загора излезе за пореден ден на протест. Исканията на хората са за нормален живот и поемане на политическа отговорност. Под дъжда протестиращите се отправиха пеша към центъра на града. Шествието обаче не предизвика големи задръствания в града.

На спонтанен протест се събраха и протестиращи във Велико Търново. Те излязоха с личните си автомобили на изхода за София. Недоволстващите в Търново искат по-високи доходи и по-висок стандарт на живот за младите хора в страната. Протестиращите демонстрираха своите искания мирно, на паркинг в града, без да блокират пътища или да пречат на движението.

В Добрич протестиращите излязоха на автошествие. Те спряха автомобилите си пред сградата на общината.
С развети знамена и клаксони те се придвижиха по предварително начертан маршрут по основните булеварди в града.

Според организаторите протестът тази вечер в града е свързан с "картела на горива, обидната политика спрямо хората с увреждания, високите данъци и неефективното управление на държавата", информира общественото радио.

Протести има също в Габрово, Сливен и Бургас.

Петролната и газовата асоциация предлага мерки за по-ниски цени

Петролната и газовата асоциация предлага мерки за по-ниски цени

Предлагат да се спре и влагането на биодобавка

В Хасково пък организаторите на протестите се разбраха в ръководството на Областната дирекция на МВР недоволствата да бъдат мирно и законите да не се нарушават - да не се затварят магистрали и главни пътища.
На среща с шефа на областната дирекция протестиращите обещаха, че първоначалните им намерения за затваряне на границата с Турция няма да бъдат осъществени.

Без затваряне на магистрали се споразумяха протестиращи и полицията в Хасково

Без затваряне на магистрали се споразумяха протестиращи и полицията в Хасково

Ако има нарушения, законът ще се прилага в цялата му строгост

В столицата пък днес за 25 пореден ден се провежда протест на родители на деца с увреждания.
За 25-та поредна вечер майките, подкрепени от граждани, настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Майките на деца с увреждания за 25-та вечер искат оставката на Симеонов
Обновена

Майките на деца с увреждания за 25-та вечер искат оставката на Симеонов

Предвиждат шествие на родителите на деца с увреждания

В София днес има и друг протест - пред сградата на Народното събрание хора се събраха заради външната политика на правителството около Глобалния пакт за миграция на ООН.
Според събралите се клаузите в резолюцията на ООН застрашават националната сигурност на България и цялото съществуване на страната ни. За това трябвало да се създаде обществена дискусия преди страната ни да вземе окончателно решение дали да се присъедини към Пакта.

Пактът за миграция на ООН предизвика протест пред НС

Пактът за миграция на ООН предизвика протест пред НС

Пактът застрашава съществуването на България според протестиращите

Във връзка с протестите на гражданите на Перник заради високите цени на горивата и ниския стандарт на живот в страната, news.bg получи в редакцията си интересно писмо.

News.bg публикува писмото без редакторска намеса, но не може да гарантира неговата истинност.

Здравейте,

Служител съм на полицията в Перник, но съм крайно възмутен от нещо и искам да споделя с вас и вашите читатели интересна информация около протестите от последните дни, която се държи в тайна за обществото. Става въпрос за тайни договорки от страна на полицията и "протестиращи", които всъщност са крайни ултраси от агитката на Миньор Перник.

В общи линии схемата е проста - ултрасите биват използвани и ще бъдат използвани все повече като провокатори, което да даде право на полицията да използва груба сила срещу протестиращите. Освен това смесени с тълпата те директно събират сведения за истински протестиращи и ги донасят на полицията.

Вероятно се питате какво ще получат в замяна? В случая дори не става въпрос за пари. Отплатата от полицията е протекция. В замяна на саботажите и провокациите на протестите, пернишката полиция се е ангажирала да съдейства за охраната на привържените на Миньор Перник, на които предстои крайно неприятно гостуване в Пазарджик тази събота.

Ако си спомняте миналата година там нашите фенове бяха нападнати и бити от местни хулигани, затова за да няма пак такива случаи, тарторите на фен-клуба са решили да се поставят в услуга на полицията покрай протестите, а в замяна получават гаранции за безопасността си в събота в Пазарджик.

Мен лично ме е срам от тези договорки и искам всички да са наясно с тези факти!