Пред сградната на БНТ тази вечер се събраха протестиращи, които поискаха оставката на генералния директор на обществената медия Емил Кошлуков, съобщи БНР.

Акцията, организирана от Гражданско движение БОЕЦ, беше свикана под наслов "Кошлуков, вън".

Някои от хората, които протестираха пред сградата на столичната улица "Сан Стефано", са познати лица от телевизионния ефир, които вече не са на екран, защото предаванията им бяха свалени, а самите те - освободени.

Те съобщиха, че са подновили електронната петиция, която бе обявена през миналата година в тяхна подкрепа.

"Това, което става в тази държава - част от това е Българска национална телевизия, обществената медия, която отдавна е загубила своя облик на обществена медия и се е превърнала в една партийна телевизия", заяви актрисата Боряна Пунчева.

Минеков дава Ларгото и Квадрат 500 на Кьовеши, сигнализира ДАНС за Кошлуков
Обновена

Минеков дава Ларгото и Квадрат 500 на Кьовеши, сигнализира ДАНС за Кошлуков

Духът на насилие е витаел в Министерството на културата

Искра Ангелова, която бе водеща на предаването "Нощни птици", е сред авторите на отвореното писмо с искане за оставката на Емил Кошлуков и на Съвета за електронни медии.

"БНТ е голямата ни любов, защото тук имахме свобода, тук можеше да има културни предавания - аз правех такова, а пък сега вече не остана почти нищо. Искрено вярвам, че е възможна промяна, както и че ще можем да заложим в новия Закон за радио и телевизия една много важна промяна, а именно: СЕМ да не е политически орган." - коментира Ангелова.

Кошлуков отвръща на Минеков със закана за съд

Кошлуков отвръща на Минеков със закана за съд

Шефът на БНТ нямало да позволи да се тиражират клевети и неверни факти