"Само в рамките на нашата държава, народът ни може да се съхрани, иначе ще изчезне". За това предупреди създателят на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев по време на 10-ия конгрес на синдикалната организация.

"Над 10 000 души изявяват желание за протест, докато събралите се са няколкостотин. Повечето са задклавиатурни мишки", каза още Тренчев в словото си.

Д-р Тренчев призова заедно да се замислим накъде вървим, защото имаме проблем с бъдещето. "Най-добрата опора е нашият гръб", подчерта той и предупреди, че сме загубили много, но можем да загубим и всичко.

Радев зове да се преоткрие силата на колективно-солидарното действие

Радев зове да се преоткрие силата на колективно-солидарното действие

В основата на синдикализма стоял диалогът, според него

Константин Тренчев припомни, че през далечната 1997 г. живата верига на синдикалната организация пред парламента, е довела до национална стачка, с която социалистите са се отказали да съставят правителство.

"Две успешни национални стачки за 7 години", похвали се той и допълни, че тогава са се направили опити за пренаписване на историята, защото тя не би могла да бъде купена.

Ние сме общество, което не обича да чува истината за себе си, предупреди Тренчев и посочи, че основните проблеми за кризата, в която живеем, са емиграцията, демографията и тежкия социален статус на хората.

Според ООН сме малко над 7 милиона души, а ние знаем, че сме около 6, подчерта той и отчете, че по смъртност водим на Сирия и Афганистан.

Средно годишно между 30 до 50 000 души напускат България, предупреди Тренчев.

Той посочи, че 40% от населението живее "на границата", а всеки трети българин изпитва сериозни затруднения, 30% от гражданите страдат от сериозни проблеми.