Политическия съвет на Реформаторския блок приема отговора на президента Румен Радев, че няма отправена покана към президента на Русия Владимир Путин да бъде Патрон на националния ни празник като знак, че честванията на 3-ти март ще се превърнат в тържество на силата на българския национален дух и признателността ни към всички народи, които помогнаха за извоюването на освобождението и независимостта на България.

Позиция им е, че Освобождението на България от Османската империя е плод преди всичко на подвига на българския народ и неговата саможертва в името на независимостта и достойнството нашата държава.

Ще идва ли Путин в България за 3 март, питат реформаторите

Ще идва ли Путин в България за 3 март, питат реформаторите

Искат официална информация от президента Радев

"Вярваме, че Националният празник е повод да почетем постижението на националната воля за независимост и да почерпим самочувствие и пример и за днешните предизвикателства", коментират РБ.

Предлагат като гости на тържествата да бъдат отправени покани към лидерите на всички държави, допринесли за националното ни освобождение, както и към държавните глави на европейските държави и към председателите на Европейската Комисия и Европейския Парламент.