Всички 73 български граждани, включително и сезонните работници в земеделието, недопуснати да влязат на територията на Франция, излетяха за София от летище "Шарл де Гол" в Париж, съобщават от външно министерство. 

Разходите по връщането им в България са поети от авиокомпанията превозвач.

Екипът на посолството ни в Париж е оказало пълно съдействие на съгражданите ни, които не бяха допуснати на територията на Франция заради ограничителните мерки в страната, свързани с коронавируса.

Завеждащият консулската служба Милена Узунова е била на летището, заедно с групата българи, вчера, както и днес до тяхното качване на борда на самолета.

Франция ни връща с полет сезонните работници

Франция ни връща с полет сезонните работници

Преди тях друга група обаче била допусната и вече работела

От външното ни министерство отново призовават българските граждани да не предприемат пътувания от чужбина към България или от България към чужбина, освен ако не е абсолютно наложително.

От 17 март във Франция не се допускат чуждестранни граждани, а на 8 април бе обявено, че се забранява и влизането на сезонни работници.

Позволява се на френските граждани и граждани на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Великобритания заедно със съпруг/съпруга и децата им да влязат във Франция, за да достигнат до дома си, ако имат разрешение за пребиваване.

76 българи са блокирани на летище в Париж

76 българи са блокирани на летище в Париж

Това съобщават от МВнР