Диема обяви днес, че е придобила правата за излъчване на живо на Шампионската лига на УЕФА за България от сезон 2009/2010 до края на сезон 2011/2012, през пролетта на 2012.

Каналът Диема, който в момента предава английската Висша лига и ексклузивно излъчи Евро 2008, ще излъчи следващите три сезона на Шампионската лига на УЕФА.

За първи път зрителите на Диема ще имат възможност да гледат подробно отразяване на Шампионската лига на УЕФА. По един мач всеки вторник и сряда вечер, когато се има срещи и подробни репортажи от други мачове в същите вечери, ще бъдат излъчвани по Диема.

Диема придоби правата за излъчване на живо на общо 112 мача на сезон от Шампионската лига на УЕФА - от груповата фаза, първите елиминации и четвърт финалите на първенството.

Якоб Андерсън, изпълнителен директор на каналите Диема и Нова коментира, „След успешното отразяване на Евро 2008 по Диема и излъчването на английската Висша лига по същия канал, логическа стъпка е закупуването на правата за Шампионската лига на УЕФА, първенството на най-добрите футболни клубове."