Министерство на труда и социалната политика и Столична община предприемат необходимите мерки за подобряване на транспортния сектор. Това заяви социалният министър Бисер Петков по време на 18-та Годишна конференция на Мрежата на синдикалните организации от европейски столици (ECTUN).

Видими резултати за милиони

Видими резултати за милиони

А сметката за видимите резултати накрая ще я платим всички ние

Той припомни, че за последните години в модернизирането на инфраструктурата в столицата е направено много и всеки гражданин на столицата може да види промяната по улиците и булевардите.

Бисер Петков отбеляза, че замяната на остарелите с нови и технологични чисти автобуси води не само до намаляване на замърсяването, но и до подобряването на работещите в транспортния сектор.

Ролята на държавата да гарантира равни условия на труд е от особено значение на заетите в транспортния сектор, посочи Петков.

Строители се опитват да засадят обратно изкоренени дървета по “Графа”

Строители се опитват да засадят обратно изкоренени дървета по “Графа”

Слагат дърво върху бетон, в корените на друго има шахта...

По думите му транспортът и мобилността са важни за икономиката и гражданите на Европа. Няма съмнения, че мобилността оказва голямо влияние върху ежедневието на европейските граждани, каза Петков.

Развитието на транспорта обаче зависи от редица фактори като състояние на инфраструктурата, помощни инвестиции, доходи на домакинствата и други, подчерта още социалният министър.

Фандъкова обеща 1150 лв. заплата за шофьорите от 1 април
Обновена

Фандъкова обеща 1150 лв. заплата за шофьорите от 1 април

За целта ще бъдат отпуснати допълнителни 5.3 млн. лева