В координация с Националния оперативен щаб се въвежда временен ред за пазаруване в търговските обекти в България. Във всички магазини ще бъдат поставени инструкции за реда на влизане, пазаруване и напускане на обекта. Това гласи изявление на Сдружението за модерна търговия.

Съгласно инструкциите на Министерство на здравеопазването, в магазините се прилагат засилени дезинфекционни мерки и се спазват най-стриктни хигиенни правила предвид създалата се ситуация, уверяват от Сдружението.

Повод за тяхната позиция е Извънредното положение в България, въведено на 13 март 2020 г.

Съгласно заповедта на министъра на здравеопазването от 13 март 2020 г., през следващите дни магазините за бързооборотни и дрогерийни стоки на BILLA, dm, Kaufland, Lidl, Metro Cash&Carry, Mr. Bricolage, ProMarket и T MARKET ще продължат да работят с нормален капацитет и адаптирано работно време, за да обезпечат максимално както обслужването на клиентите, така и изпълнението на заповедите на институциите.

След отчетения на 13 и 14 март 2020 г. ръст на пазаруването в нашите търговски обекти, от 15 март до момента клиентският поток намалява, ситуацията се нормализира и хората се обслужват спокойно и без забавяне, пишат от Сдружението.

Те уверяват, че в магазините им има достатъчно стоки и при изчерпване, може да се достави отново в магазините. 

Мутафчийски предлага да работят само хранителни магазини и аптеки

Мутафчийски предлага да работят само хранителни магазини и аптеки

10 са вече потвърдените случаи на коронавирус за днес у нас...

"Нашите логистични вериги работят с пълния си капацитет, складовете ни са заредени с хранителни и нехранителни продукти, включително стоки от първа необходимост и хигиенни препарати, и доставките към магазините се извършват без прекъсване и почивка", уверяват от Сдружението.

Те призовават за лична отговорност на клиентите, за да спазват инструкциите в магазините и указанията на оторизираните лица и да проявяват спокойствие, търпение и уважение към другите. Всеки ще бъде обслужен, уверяват от Сдружението.

Полиция ще следи да няма паника в магазините и аптеките

Полиция ще следи да няма паника в магазините и аптеките

Мярката ще е за цялата страна