Абонатите на Топлофикация-София вече могат да следят в реално време потреблението си на топлинна енергия. Това съобщават от топлофикационното дружество.

Освен това те ще могат да получат данни за фактурираната енергия и годишно изравняване при тези, които са на прогнозен отчет.

Услугата ще бъде достъпна за потребителите, захранвани от ТР "София" и ТР "София Изток" и част от ТР "Земляне". Абонатните станции в тези райони вече са присъединени към системата за управление и наблюдение SCADA, по която Топлофикация-София работи през последните 3 години.

С новата функционалност клиентите ще могат да конфигурират предоставяните данни за имотите, регистрирани в профила им в "Моят портал", съобразно избрани критерии, да проследяват и сравняват месечното и годишно потребление, както и да изтеглят избраната информация в табличен вид на собствено електронно устройство.

Топлофикация - София предлага по-ниска цена - с 31 стотинки

Топлофикация - София предлага по-ниска цена - с 31 стотинки

КЕВР трябва да се произнесе с решение до 30 юни

Новата услуга "Мониторинг и управление" е с атрактивен графичен интерфейс, чрез който в реално време на абонатите се предоставят текущи данни и показанията на абонатните станции за обектите, описани в профила им "Моят портал".

Клиентите ще имат информация за температура на подаващата вода от топлоизточника, зададената и текуща температура на водата за отопление и БГВ, външна температура на въздуха и показанията на топломера в абонатната станция. За удобство и възможност за сравнимост с предишни периоди информацията е предоставена схематично и графично, посочват от дружеството.

Топлофикация-София изтъква, че това е поредната стъпка към разширяване на пакета от електронни услуги, като дава възможност на клиентите да анализират, оптимизират и управляват ефективно потреблението на топлинна енергия в имотите си.

Няма да има рязък скок в цените на тока и парното от юли, уверява КЕВР

Няма да има рязък скок в цените на тока и парното от юли, уверява КЕВР

хората трябва да са спокойни за цената на газ