Родителите на 11-годишната гимнастичка не смятат, че треньорката й е упражнила насилие върху нея. Случаят е от Бургас и стана известен, след като фоторепортер засне и разпространи в социалните мрежи видеото, на което се вижда как треньорката дърпа ушите на грацията и й говори на "ма".

"Нищо не ме притесни от това видео", заяви пред Нова телевизия майката на 11-годишната Ева - София Харизанова. Тя допълни, че е видяла във видеото как треньорката се кара на дъщеря й и й дърпа ушите, но не било силно. "Тя не го прави със злоба, обича състезателките си и се отнася се добре с тях", коментира майката на Ева.

По този начин гимнастичките се мотивирали, когато са разсеяни, и играели по-добре. Харизанова бе категорична, че дъщеря й никога не се е оплаквала от треньорката си и е щастлива в залата.

11-годишната гимнастичка Ева заяви, че не се чувства обидена от отношението на треньорката си. "Тя ни мотивира така да се справим всички по-добре", коментира Ева. Тя даже не ми ги дръпна, просто ме хвана, допълни детето.

Бащата Альоша Брезелиев допълни, че без дисциплина няма как да има резултати. Не е съгласен с мнението на хората във фейсбук простраството, които се възмутиха от видеото.

Според председателя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева треньорката е допуснала грешка.

Случаят се проверява от Агенцията за закрила на детето. Държавните институции проверяват дали има превишаване на права от страна на треньорката.