Предвиденото за 28 февруари 2020 г. поклонение пред Докторския паметник в София се отменя, съобщиха от Българския Червен кръст (БЧК).

Решението на ръководството на БЧК е съобразено с препоръките на Националния кризисен щаб срещу разпространението на коронавируса и във връзка с призива за ограничаване масовото участие на граждани в публични събирания.

В знак на признателност само представители на ръководството на БЧК ще поднесат венец и цветя пред Докторския паметник. Това е знак на благодарност към подвига и паметта на загиналите за нашето Освобождение лекари, фармацевти, фелдшери, милосърдни сестри, самарянки и санитари.

От БЧК благодарят на държавните институции, на Националната гвардейска част, на свещениците от Руската православна църква и представителите на Българската православна църква за съдействието при подготовката и организирането на събитието.

Организаторите благодарят и на десетките официални гости, потвърдили присъствието си - представители на Президентството, на Парламента и Правителството, на Столична община, на посолствата на Русия, Беларус, Молдова, Украйна, Румъния и Финландия, на неправителствени и граждански организации.